Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.
Hodnocení
3.4
/ 5 (172x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
17x
Ingredience
Na obalení
Vejce4 ks
Strouhanka3 misky
Hladká mouka 1 miska
Příloha
Brambory
Ostatní
Květák1 ks
Postup přípravy
Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.
Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.
Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.
No nevím, ale na pánvičku kde smažím v rozpaleném oleji dát pokličku, aby se na ni dělal kondenzát odpařující se vody a ta kapala zpět do horkého oleje.
Josef
Re:
Když dělám květák, tak ho rozdělím na menší růžičky, ale NIKDY ho nevařím. Když ho předtím povaříte, je po osmažení vevnitř rozblemcaný a bez chuti. Někomu to tak ale vyhovuje a naopak nemá rád květák, když se smaží syrový. Taky záleží na tom, aby byl květák mladý, nepřerostlý.
Mirka
Ja kvetak lehce varim
Ja kvetak vkladam do vrouci, osolene vody a hned po 3 minutach jej vytahuji (hlava neni vcelku). Smazim jej nikoliv pomalu, ani na nizke teplote, jak tady nekdo radil, ale pekne zprudka. Prave jsme ho zblajzli, byl vynikajici. Jinak do rozkvedlanych vajicek pridavam krome soli a pepre take nastrouhany cesnek, to nema chybu!
Jedlicka.Josef Znojmo
Květák
Moje maminka jako kuchařka vařila ve Vidni u nobl rodiny.Také tam se namluvila
tanínka který sloužil u hradní stráže.
recept : Květák uvaříme ve slané vodě ,špejlem skoušíme uvaření musí lehce propíchnout.po uvaření vyndáme z vody ze které můžeme udělat polévku..Připravíme si kaši, 3 žloutky prošlehnem do kterách dáme trochu hl mouky sůl.mírně pepřu a kapánek sladké papriky.potom nalšleháme bílly a mírně promícháme.Do těstíčka obalujem květák.a vkládáme do oleje.nebo na plech do
trouby. dobrou chuť.
Diana
Květák
Já ho pro jistotu vždycky krátce povařím. Bez předvaření mi přijde strašně tvrdý...