Smažený květák

Velmi chutná zelenina - květák - jako vydatný oběd pro všechny.


3.4171x
60 min
17×

Postup přípravy

Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance.

Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci.

Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený květák

Zpět na recept