Zapečené penne s tuňákem

Lehké a rychlé jídlo. Pokud si trošku hlídáte kalorie a tuky, je tento recept i pro vás. A pokud nejíte maso, nahraďte tuňáka šmakounem provensálským, mám vyzkoušeno a je to moc dobré .


4.47x
45 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na cca 200 °C.

Než se trouba zahřeje, uvaříme podle návodu na obalu celozrnné těstoviny. Těstoviny vaříme v osolené vodě a poté je scedíme.

Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kukuřici a tuňáka slijeme a necháme okapat.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme kukuřici, rajčata, koření, trošku podlijeme a necháme provařit cca 15 minut. Do směsi přidáme tuňáka, nakrájenou mozzarellu a podle chuti další koření (třeba Italské těstoviny). Nakonec vmícháme scezené penne.

Směs dáme do pekáčku a tu ještě můžeme poklást nakrájenými rajčátky. Penne s tuňákem a rajčaty dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 15 minut.

Zapečené penne s tuňákem podáváme jako rychlý hlavní chod bez zbytečných kalorií a tuků.
user-icon

autor anicka123


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené penne s tuňákem

Zpět na recept