Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

Recept na výbornou vegetariánskou omáčku z hnědé čočky, mrkve a rajčatového pyré, která se skvěle hodí k těstovinám. Příprava vám nezabere víc než 15 minut.

5576×

1) Příprava surovin. 

Na 2 porce budeme potřebovat  250 g luštěninových těstovin penne zn. Légumio, 150 g čočky Vapeur, 100 g nastrouhané mrkve, 250 ml rajčatového pyré, 1 - 2 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 2 lžíce oleje nebo másla, sůl, čerstvě mletý pepř a 80 - 100 g sýru feta. 


2) Jarní cibulku očistíme, nakrájíme nadrobno a na středně rozpáleném ohni v osmahneme. Když je cibulka osmažená, vsypeme mrkev a 2 minutky restujeme. Do pánve přidáme čočku. 


3) Směs v pánvi dobře promícháme s rajčatovým pyré, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zvolna povaříme. Bohatě stačí 4 - 5 minut, zelenina nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu, což je obrovskou výhodou. 

Pokud máme rajčatové pyré příliš husté, nemusíme se bát omáčku zředit trochou vody nebo zeleninového vývaru. 


4) Luštěninové těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody al dente, stačí vařit 7 minut. Poté těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou. 


5) A můžeme servírovat. Luštěninové penne na talíři přelijeme horkou čočkovou omáčkou, posypeme rozdrobeným feta sýrem a dozdobíme oblíbenou bylinkou. Dobrou chuť!



Recept vznikl ve spolupráci s 
                                    
Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz