3 stroužky | česnek | |
800 g | brambory | |
2 ks | cibule | |
200 ml | smetana | |
1 lžička | dijonská hořčice | |
4 ks | vepřová kotleta bez kosti | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
100 ml | vývar | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
1 lžička | mleté kari koření |
Vepřové kotlety bez kosti očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Smetanu promícháme s dijonskou hořčicí a kari kořením. Dno pekáčku vyložíme brambory, poklademe cibulí a plátky masa. Vše zalijeme ochucenou smetanou a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Zapečené kotletky s bramborem v kari omáčce rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena