Recept na přípravu vepřových kotlet zapečených s brambory a smetanou. Vše dochutíme kari kořením.
3 stroužky | česnek |
800 g | brambory |
2 ks | cibule |
200 ml | smetana |
1 lžička | dijonská hořčice |
4 ks | vepřová kotleta bez kosti |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
100 ml | vývar |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 lžička | mleté kari koření |
Vepřové kotlety bez kosti očistíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Smetanu promícháme s dijonskou hořčicí a kari kořením. Dno pekáčku vyložíme brambory, poklademe cibulí a plátky masa. Vše zalijeme ochucenou smetanou a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Zapečené kotletky s bramborem v kari omáčce rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena