Zapečená treska v bešamelu

Mořská treska zapečená v sýrovém bešamelu se špenátem a bramborem.


4.734x
45 min
4×

Postup přípravy

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut rozležet. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špenát očistíme a vypereme.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme horkým mlékem, povaříme , vmícháme strouhaný sýr a listy špenátu. Ochutíme solí, česnekem a pepřem.

Rybu zprudka z obou stran opečeme na oleji. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme nakrájenými vařenými brambory. Osolíme, opepříme, zakryjeme polovinou bešamelu, na který rozložíme opečenou rybu, opět přelijeme bešamelem. Zapečeme v horké troubě dozlatova.

Zapečenou tresku se sýrovo-špenátovým bešamelem podáváme se zeleninovými saláty.





user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená treska v bešamelu

Zpět na recept