Zapečená treska v bešamelu

Mořská treska zapečená v sýrovém bešamelu se špenátem a bramborem.


4.734x
45 min
4×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
80 gmáslo
4 ksbrambory
250 mlmléko
100 ghladká mouka
250 glistový špenát
150 gstrouhaný eidam
500 gmořská treska

podle potřeby

olej
citronová šťáva

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut rozležet. Česnek oloupeme a prolisujeme. Špenát očistíme a vypereme.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme horkým mlékem, povaříme , vmícháme strouhaný sýr a listy špenátu. Ochutíme solí, česnekem a pepřem.

Rybu zprudka z obou stran opečeme na oleji. Zapékací mísu vytřeme máslem a vyložíme nakrájenými vařenými brambory. Osolíme, opepříme, zakryjeme polovinou bešamelu, na který rozložíme opečenou rybu, opět přelijeme bešamelem. Zapečeme v horké troubě dozlatova.

Zapečenou tresku se sýrovo-špenátovým bešamelem podáváme se zeleninovými saláty.






Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená treska v bešamelu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká