Zapečená šunka s křenovým krémem

Snadný recept na přípravu teplé šunky s křenovou omáčkou. Pokrm můžeme podávat jako předkrm nebo i hlavní chod.


4.818x
35 min

Postup přípravy

Křen očistíme a nastrouháme. Šunku nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Plátky šunky potřeme z obou stran hořčicí a obalíme ve strouhaném křenu.

Takto připravené plátky šunky rozložíme do zapékací mísy, zalijeme smetanou a zakryjeme alobalem. Pečeme ve středně předehřáté troubě přibližně 20 minut. Podle potřeby omáčku ochutíme solí a pepřem.

Zapečenou šunku s křenovým krémem zdobíme usekanou petrželkou a rajčetem. Podáváme s toastem jako předkrm. Výborně chutná i s vařeným bramborem jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená šunka s křenovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká