Vaření.czReceptyVylepšené české tiramisu

Vylepšené české tiramisu

Asi nejlepší poměr surovin v české variantě italského nepečeného dezertu. Naše rodina si tuto variantu nemůže vynachválit.


3.516x
20 min

Ingredience

2 balíčkycukrářské piškoty Pafino

krém

1 špetkasůl
1 kelímeksmetana
5 lžičekcukr moučka
4 kelímkyžervé
250 gpolotučný tvaroh
1 balíčekSladký moment (pudink do hrnečku vanilka)

na ozdobu

1 lžícekakao

zálivka

3 lžičkycukr krupice
20 clvelmi silná káva
10 kapektresť hořká mandle

Postup přípravy

Podle návodu připravíme pudink. Uvaříme velmi silnou černou kávu, tu hodně osladíme a dochutíme trestí. V míse smícháme žervé, tvaroh, šlehačku, cukr podle chuti a trochu soli. Po vychladnutí pudinku ho postupně přidáme do směsi. Pudink totiž vše zjemní a směs po něm hodně ztuhne, jakoby želíruje. Na dno formy, vhodná je ta na biskupský chlebíček, položíme jednu vrstvu piškotů, které polijeme scezenou kávou. Na piškoty navrstvíme část krému, opět poklademe piškoty, polijeme kávou a přidáme zbytek krému. Vylepšené české tiramisu uložíme nejlépe přes noc do ledničky. Před servírováním české tiramisu posypeme ozdobně trochou kakaa.
user-icon

autor hanka123

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vylepšené české tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena