Italské tiramisu podle Itala

Recept na tradiční italský dezert. Slovo tiramisu vzniklo z tirami su, což znamená vytáhni mě nebo zvedni mě, ve volném překladu rozvesel mě.


3.97x
60 min

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a z bílků vyšleháme sníh. Do vyšlehaných žloutků přidáme mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Piškoty namáčíme do uvařené vychladlé kávy smíchané s amarettem, ale namáčíme rychle, aby se nerozmáčely. Piškoty skládáme postupně do formy, vrstvíme piškoty, krém, piškoty atd. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem. Připravené tiramisu necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Italské tiramisu podle Itala podáváme jako lahodný dezert k různých příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské tiramisu podle Itala

Zpět na recept