Vydatná polévka pro chladné večery. Snadný recept na přípravu chuťově výborné polévky.
4 stroužky | česnek |
300 g | brambory |
1 ks | cibule |
400 g | hovězí maso |
250 g | kysané zelí |
podle potřeby | |
---|---|
2 lžíce | olej |
1 lžíce | paprika mletá |
2 l | hovězí vývar |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
na obalení | |
hladká mouka |
Větší cibuli oloupeme a se stroužkami česneku společně nasekáme nadrobno. Kus hovězího masa opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Kostky masa vhodíme do sáčku s hladkou moukou, protřepeme a obalené maso vybereme. Kysané zelí propláchneme a podle potřeby překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Ve větším hrnci osmažíme cibuli do tmavší barvy, přidáme česnek a zaprášíme mletou paprikou. Rychle promícháme a vložíme masové kostky obalené v mouce. Maso opékáme do puštění šťávy, osolíme a opepříme. Jakmile není šťáva, přidáme zelí s brambory, promícháme a pomaličku podléváme vývarem. Vaříme do změknutí s přiléváním vývaru. Hovězí polévku se zelím nezahušťujeme, díky masu, které jsme obalovali v mouce, se zahustí sama. Vydatnou hovězí polévku se zelím podáváme pro větší jedlíky s čerstvým rohlíkem k obědu nebo večeři.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena