Vaření.czReceptyVýchodočeské kuřecí řízky

Východočeské kuřecí řízky

Jemné kuřecí masíčko provoněné zázvorem a česnekem, obalené v trojobalu.


3.0869x
75 min
3×

Ingredience

olej na smažení
4 kskuřecí řízky

podle chuti

2 stroužkyčesnek
sůl
mletý zázvor
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

trojobal

1 ksvejce
strouhanka
4 lžícemléko
mouka

Postup přípravy

Kuřecí řízky lehce naklepeme. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Kuřecí řízky po obou stranách potřeme česnekem utřeným se solí, okořeníme paprikou, pepřem a zázvorem a dáme na hodinu i více do chladu odležet. Uleželé řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance a na rozpáleném tuku dozlatova osmažíme. Východočeské kuřecí řízky podáváme s čerstvou zeleninou a brambory v jakékoliv podobě.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Východočeské kuřecí řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena