Recept na veganské řízky z patizonu.
1 ks | patizon |
1 hrnek | voda |
1 hrnek | cizrnová mouka |
2 stroužky | česnek |
1 lžička | mletá sladká uzená paprika |
1 lžička | sůl |
0.5 lžičky | černá sůl |
5 lžic | řepkový olej na smažení |
1 špetka | drcený černý pepř |
1 hrnek | strouhanka |
Patizon omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme pustit vodu. Mezitím si připravíme těstíčko. Do mísy nasypeme cizrnovou mouku a pomalu za stálého míchání přiléváme vodu. Nakonec do těstíčka zamícháme česnek, uzenou papriku, sůl, špetku pepře a špetku černé soli pro vajíčkovou chuť.
Z patizonu setřeme přebytečnou vodu, obalíme ho v těstíčku a následně ve strouhance. Obalené patizony smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme jako klasické řízky buď s bramborem nebo bramborovou kaší a tatarkou.
Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré
Dnes si připravíme hlavní chod ze surovin, které jsou v obchodech ještě stále k mání. Chutný a zároveň jednoduchý pokrm z cukety a dýně, který nikdy nezklame!
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena