Řízky z patizonu

Recept na veganské řízky z patizonu.


0.00x
30 min

Ingredience

1 kspatizon
1 hrnekčerstvá voda
1 hrnekcizrnová mouka
2 stroužkyčesnek
1 lžičkamletá sladká uzená paprika
1 lžičkasůl
0.5 lžičkyčerná sůl
5 lžicřepkový olej na smažení
1 špetkadrcený celý nový pepř
1 hrnekstrouhanka na obalení

Postup přípravy

Patizon omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme pustit vodu. Mezitím si připravíme těstíčko. Do mísy nasypeme cizrnovou mouku a pomalu za stálého míchání přiléváme vodu. Nakonec do těstíčka zamícháme česnek, uzenou papriku, sůl, špetku pepře a špetku černé soli pro vajíčkovou chuť. 


Z patizonu setřeme přebytečnou vodu, obalíme ho v těstíčku a následně ve strouhance. Obalené patizony smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme jako klasické řízky buď s bramborem nebo bramborovou kaší a tatarkou. 


Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré


Dnes si připravíme hlavní chod ze surovin, které jsou v obchodech ještě stále k mání. Chutný a zároveň jednoduchý pokrm z cukety a dýně, který nikdy nezklame!


Recept


Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!


Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.


Cuketa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky z patizonu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody