Patizon jako minutka

Netradiční recept na rychlou a velmi chutnou úpravu patizonu.


4.333x
30 min
3×

Postup přípravy

Patizon omyjeme, očistíme a nakrájíme od středu na plátky přibližně 1,5 - 2 cm silné.

Plátky patizonu položíme na mírně rozpálenou pánvičku politou olejem, nejprve širší stranou. Zatímco se plátky budou smažit, nakrájíme nadrobno cibuli. Když plátky začnou sklovatět, ob­rátíme je, osolíme a posypeme cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hráz po obvodu každého plátku. Doprostřed opatrně rozklepneme vejce a dále tepelně zpracováváme tak, aby žloutek byl nahniličko. Místo vejce můžeme posypat nivou. K dochucení použijeme koření, které máme v oblibě. Například pepř, chilli nebo kari. Dále položíme na plátky patizonu podle chuti plátek šunky, salámu nebo anglické slaniny.

Patizon připravený jako minutka se podává s vařenými brambory posypanými drobně nakrájenou petr­želkou nebo pažitkou. Podle chuti můžeme potřít patizon oblíbenou hoř­čicí nebo pokapeme cikánskou či čertovskou omáčkou, případně potřeme kečupem.
user-icon

autor bobzbrd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Patizon jako minutka

Zpět na recept