Veganský recept na pečený patizon plněný nádivkou s uzeným tofu.
1 ks | patizon |
2 ks | mrkev |
2 stroužky | česnek |
1 ks | uzené tofu |
125 ml | rostlinná alternativa smetany |
1 ks | cibule |
2 lžíce | olej |
1 lžíce | pepř a sůl |
Patizon umyjeme, odřízneme horní část na pokličku, vydlabeme semínka a zbytek dužiny. Vydlabaný patizon si dáme předpéct do předehřáté trouby na 220°C a mezitím si připravíme nádivku.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemné části struhadla. Tofu nakrájíme na kostičky. Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme. Poté přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Do pánve přidáme nastrouhanou mrkev, dužinu z patizonu a vše spolu orestujeme do změknutí. Následně přidáme na kostičky nakrájené tofu, které opečeme v připravené směsi. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu a nádivku osolíme a opepříme. Vše ještě zhruba 5 minut povaříme na pánvi.
Z trouby vyndáme předpečený patizon, který naplníme připravenou nádivkou a následně přiklopíme pokličkou z patizonu a pečeme zhruba 30 minut. Dalších 10 minut pečeme už bez pokličky, aby se nádivka zapekla. Hotový patizon chutná výborně s pečeným bramborem nebo se zeleninovými hranolky.
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.
Recept na polévku z pečené dýně krok za krokem
Dýňové polévky patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Pokud dýni předem upečeme, chuť polévky bude výraznější. Fotorecept krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena