Pečený patizon s tofu nádivkou

Veganský recept na pečený patizon plněný nádivkou s uzeným tofu.


0.00x
60 min

Ingredience

1 kspatizon
2 ksmrkev
2 stroužkyčesnek
1 ksuzené tofu
125 mlrostlinná alternativa smetany
1 kscibule
2 lžíceolej
1 lžícesůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Patizon umyjeme, odřízneme horní část na pokličku, vydlabeme semínka a zbytek dužiny. Vydlabaný patizon si dáme předpéct do předehřáté trouby na 220°C a mezitím si připravíme nádivku.


Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemné části struhadla. Tofu nakrájíme na kostičky. Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme. Poté přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Do pánve přidáme nastrouhanou mrkev, dužinu z patizonu a vše spolu orestujeme do změknutí. Následně přidáme na kostičky nakrájené tofu, které opečeme v připravené směsi. Nakonec přidáme rostlinnou smetanu a nádivku osolíme a opepříme. Vše ještě zhruba 5 minut povaříme na pánvi.


Z trouby vyndáme předpečený patizon, který naplníme připravenou nádivkou a následně přiklopíme pokličkou z patizonu a pečeme zhruba 30 minut. Dalších 10 minut pečeme už bez pokličky, aby se nádivka zapekla. Hotový patizon chutná výborně s pečeným bramborem nebo se zeleninovými hranolky.


Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu


Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.


Vaření


Recept na polévku z pečené dýně krok za krokem


Dýňové polévky patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Pokud dýni předem upečeme, chuť polévky bude výraznější. Fotorecept krok za krokem.


Recept


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený patizon s tofu nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.