Perfektní recept a sladká chuťovka pro malé i velké.
250 g | datle |
150 g | vlašské ořechy |
50 g | karamelové sušenky |
65 g | kvalitní hořká čokoláda |
1 hrst | lentilky |
1 balení | marcipán |
poleva | |
---|---|
150 g | kvalitní hořká čokoláda |
1 lžička | kokosový olej |
Do mixéru vložíme vlašské ořechy a nalámané karamelové sušenky a umixujeme najemno. Vyndáme umixovanou směs a do mixéru vložíme vypeckované datle a umixujeme je do pasty. Vše přendáme do misky. Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni a přidáme do misky k ostatním surovinám a vše promícháme. Ze vzniklého těsta uválíme mokrýma rukama kuličky. Ouška vytvoříme z lentilek, které zatlačíme do kuliček. Takto připravené kuličky s ouškama necháme ztuhnout minimálně hodinu v lednici.
Poté ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s půl lžičkou kokosového oleje. Připravené kuličky napíchneme na špejli a obalíme v rozpuštěné čokoládě. Kuličky přendáme na chladné místo, aby ztuhla čokoláda a mezitím si z marcipánu vytvoříme oči a nos. Marcipánové ozdoby přiděláme na kuličky a pohoštění máme hotové.
Medvídci na tyčce se skvěle budou hodit na narozeninové oslavy, dětské párty apod.
Překvapení na Den dětí: Domácí lízátka ze slaného karamelu
Dnes se naučíme krok za krokem připravovat domácí lízátka ze slaného karamelu, kterými můžete překvapit třeba na Den dětí. Chutnají výborně!
Videorecept: Sobí lízátka - sladké překvapení pro děti na Mikuláše
Mikuláš je za dveřmi a možná ještě tápete, čím děti obdarovat. Buďte originální, připravte dětem sladké překvapení v podobě sobích lízátek. Postačí kulaté sušenky, čokoláda a slané preclíky s marcipánem a lentilkami k dozdobení.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena