250 g | datle | |
150 g | vlašské ořechy | |
50 g | karamelové sušenky | |
65 g | kvalitní hořká čokoláda | |
1 hrst | lentilky | |
1 balení | marcipán | |
poleva | ||
---|---|---|
150 g | kvalitní hořká čokoláda | |
1 lžička | kokosový olej |
Do mixéru vložíme vlašské ořechy a nalámané karamelové sušenky a umixujeme najemno. Vyndáme umixovanou směs a do mixéru vložíme vypeckované datle a umixujeme je do pasty. Vše přendáme do misky. Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni a přidáme do misky k ostatním surovinám a vše promícháme. Ze vzniklého těsta uválíme mokrýma rukama kuličky. Ouška vytvoříme z lentilek, které zatlačíme do kuliček. Takto připravené kuličky s ouškama necháme ztuhnout minimálně hodinu v lednici.
Poté ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s půl lžičkou kokosového oleje. Připravené kuličky napíchneme na špejli a obalíme v rozpuštěné čokoládě. Kuličky přendáme na chladné místo, aby ztuhla čokoláda a mezitím si z marcipánu vytvoříme oči a nos. Marcipánové ozdoby přiděláme na kuličky a pohoštění máme hotové.
Medvídci na tyčce se skvěle budou hodit na narozeninové oslavy, dětské párty apod.
Překvapení na Den dětí: Domácí lízátka ze slaného karamelu
Dnes se naučíme krok za krokem připravovat domácí lízátka ze slaného karamelu, kterými můžete překvapit třeba na Den dětí. Chutnají výborně!
Videorecept: Sobí lízátka - sladké překvapení pro děti na Mikuláše
Mikuláš je za dveřmi a možná ještě tápete, čím děti obdarovat. Buďte originální, připravte dětem sladké překvapení v podobě sobích lízátek. Postačí kulaté sušenky, čokoláda a slané preclíky s marcipánem a lentilkami k dozdobení.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena