Patizon s vejcem

Patizon připravený jako minutka. Na přípravu je to velmi snadný recept.


4.427x
30 min
3×

Postup přípravy

Mladý patizon rozkrojíme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

Širší stranou hodíme plátky patizonu na středně rozpálený olej a pomalu smažíme. Když střed se zrníčky zesklovatí, otočíme a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Rozhrneme cibuli k okrajům, aby vytvořila zátaras a doprostřed opatrně vyklepneme vejce. Osolíme a okořeníme podle chuti. Pod pokličkou doděláme tak, aby vejce bylo naměkko.

Zarytí masožravci můžou před posypáním cibulí na patizon položit plátek šunky či několik koleček salámu a potom přidat vejce. Další varianta - místo cibule a vejce můžeme posypat plátek patizonu nastrouhanou nivou.

Patizon s vejcem podáváme s brambory a podle chuti ho můžeme polít čertovskou či cikánskou omáčkou.

Množství surovin přizpůsobíme počtu porcí.
user-icon

autor bobzbrd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Patizon s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.