Výborný kakaový korpus na dort

Recept na kakaový korpus na dort, který se vždycky povede. A není vůbec suchý!


4.450x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej a vodu a po částech zašleháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vznikne nám velmi hutné těsto, které podle potřeby ještě malinko zředíme vodou či olejem. Nakonec zašleháme do tuha vyšlehané bílky se špetkou soli. Formu o průměru 22 cm s odnímatelným okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Dobu pečení upravíme podle naší trouby, já v horkovzdušné pekla cca 30 minut. Kakaový korpus na dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy a prokrojíme na 2 - 3 pláty, které libovolně plníme a dále zdobíme. Výborný kakaový korpus na dort je opravdu povedený, nadýchaný, vůbec ne suchý a skvěle se s ním pracuje.


Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem


Dýňové rolky nebo šneci z kynutého těsta se skořicovou náplní a citronovou polevou. To je ten pravý moučník, který vám zpříjemní podzimní dny.


Dýňové


Letní svatební dorty a zákusky: Jaké jsou nejnovější trendy?


Svatby jsou stále nejčastěji k vidění právě v létě, tak i svatební trendy jsou právě v tuto dobu diskutovaným tématem. Jaké jsou letošní svatební novinky? Liší se moc od těch loňských? Pojďme se zaměřit na svatební dorty a zákusky na svatební tabuli. Jaké jsou letos „in“?


Letní

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný kakaový korpus na dort

Zpět na recept