Výborný domácí kečup

Léty prověřený a osvědčený recept na skvělý domácí kečup bez konzervantů a zbytečné chemie.


4.570x
75 min

Ingredience

1 kgrajčata
100 gcibule
150 gjablko
80 mlvoda
1 kuličkahřebíček
100 gcukr krupice
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
60 mljablečný ocet
1 špetkamletá skořice
1 špetkamuškátový oříšek
1 lžičkamletá sladká paprika
5 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli na domácí kečup nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce s vodou, octem, cukrem a veškerým kořením zabaleným v plátýnku. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 45 minut, dokud směs nezhoustne a nerozvaří se. Nyní z hrnce vyjmeme koření a ponorným mixérem kečupovou směs rozmixujeme. Propasírujeme přes síto a náš domácí kečup plníme do vyvařených skleniček. Sklenice s domácím kečupem klasicky sterilujeme při teplotě 85 °C - 90 °C asi 15 až 20 minut. Výborný domácí kečup podle tohoto receptu podáváme podle chuti k různým pokrmům.

Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?

Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.

Sezóna českých rajčat

Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce

Dnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.

Recept na domácí kečup

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Výborný domácí kečup

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena