Výborný domácí kečup

Léty prověřený a osvědčený recept na skvělý domácí kečup bez konzervantů a zbytečné chemie.


4.570x
75 min

Ingredience

1 kgrajčata
100 gcibule
150 gjablko
80 mlvoda
1 kuličkahřebíček
100 gcukr krupice
2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
60 mljablečný ocet
1 špetkamletá skořice
1 špetkamuškátový oříšek
1 lžičkamletá sladká paprika
5 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli na domácí kečup nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce s vodou, octem, cukrem a veškerým kořením zabaleným v plátýnku. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 45 minut, dokud směs nezhoustne a nerozvaří se. Nyní z hrnce vyjmeme koření a ponorným mixérem kečupovou směs rozmixujeme. Propasírujeme přes síto a náš domácí kečup plníme do vyvařených skleniček. Sklenice s domácím kečupem klasicky sterilujeme při teplotě 85 °C - 90 °C asi 15 až 20 minut. Výborný domácí kečup podle tohoto receptu podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?


Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.


Sezóna


Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce


Dnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný domácí kečup

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká