Výborný domácí kečup

Léty prověřený a osvědčený recept na skvělý domácí kečup bez konzervantů a zbytečné chemie.


4.569x
75 min

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli na domácí kečup nakrájíme na větší kousky a vložíme do hrnce s vodou, octem, cukrem a veškerým kořením zabaleným v plátýnku. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni cca 45 minut, dokud směs nezhoustne a nerozvaří se.

Nyní z hrnce vyjmeme koření a ponorným mixérem kečupovou směs rozmixujeme. Propasírujeme přes síto a náš domácí kečup plníme do vyvařených skleniček.

Sklenice s domácím kečupem klasicky sterilujeme při teplotě 85 °C - 90 °C asi 15 až 20 minut.

Výborný domácí kečup podle tohoto receptu podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný domácí kečup

Zpět na recept