Výborná bramboračka s hříbky

Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Nebo máte houby sušené? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou. Je výborná!


4.04x
45 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme - brambory oloupeme, mrkev s petrželí oškrábeme, celer s cibulí a česnekem také zbavíme slupky. Větší nasbírané houby očistíme hadříkem, zbavíme nepěkných částí a klobouk i nohu nakrájíme na drobné kousky.

Ve velkém hrnci rozpálíme olej, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a orestujeme. Osmaženou cibulku zasypeme moukou, kterou za stálého míchání opražíme. Do hrnce přisypeme na kostky nakrájenou mrkev, celer, petržel, houby i brambory a zalijeme vodou (lépe vývarem).

Obsah v hrnci na polévku zasypeme solí, přidáme bobkový list, trochu mletého pepře a dáme vařit. Bramboračku s houbami vaříme asi 20 - 30 minut, až je vše měkké.

Na závěr bramboračku dochutíme rozemnutou majoránkou a prolisovaným česnekem.
Pokud by byla polévku málo hustá, můžeme ji ještě zahustit hotovou jíškou, případně uvařeným a rozmixovaným bramborem. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.

Bramboračka s hříbky chutná nejlépe s krajícem čerstvého chleba.

Tato polévka není nijak finančně náročná. Až 6 porcí bramboračky s houbami tak připravíme za pouhých 30 Kč.


Další recepty na bramboračku

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborná bramboračka s hříbky

Zpět na recept