Vláčná šlehačková bábovka

Moc dobrá bábovka, u které jsem zkombinovala ingredience z různých receptů.


4.6437x
60 min
35×

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu asi na 190 °C. Vymažeme si formu na bábovku máslem a hrubou moukou. Do větší mísy dámě celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, rum, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut. Pak do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a to vše opět šleháme asi 3 minuty. Nakonec si promícháme kypřící prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta dáme stranou a vmícháme do ní kakao. Do formy nalijeme prvně půlku světlé hmoty a na ní nalijeme celou tmavou část a trochu ji promícháme. Pak přilijeme zbytek světlé hmoty. Vláčnou šlehačkovou bábovku pečeme v předehřáté troubě. Hotovou vláčnou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy, ozdobíme a můžeme podávat.


Další recepty na chutné moučníky najdete zde


6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky


Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.


6


Jak na to: Pečeme piškotové těsto


Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.


Jak

user-icon

autor Panenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vláčná šlehačková bábovka

Zpět na recept