Vláčná šlehačková bábovka

Moc dobrá bábovka, u které jsem zkombinovala ingredience z různých receptů.


4.6437x
60 min
34×

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu asi na 190 °C. Vymažeme si formu na bábovku máslem a hrubou moukou.

Do větší mísy dámě celá vejce, olej, cukr, vanilkový cukr, rum, citronovou šťávu a špetku soli. Vše šleháme asi 5 minut. Pak do vyšlehané hmoty vlijeme smetanu ke šlehání a to vše opět šleháme asi 3 minuty. Nakonec si promícháme kypřící prášek s moukou, prosejeme a po částech ji vmícháme do základu těsta. Třetinu těsta dáme stranou a vmícháme do ní kakao.

Do formy nalijeme prvně půlku světlé hmoty a na ní nalijeme celou tmavou část a trochu ji promícháme. Pak přilijeme zbytek světlé hmoty. Vláčnou šlehačkovou bábovku pečeme v předehřáté troubě.

Hotovou vláčnou šlehačkovou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme z formy, ozdobíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Panenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vláčná šlehačková bábovka

Zpět na recept