Tvarohový zebra koláč

Šťavnatý tvarohový koláč v křupavé kakaové krustě. Rozplývá se na jazyku a ohromí efektním mramorováním.


0.00x
60 min

Postup přípravy

V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme vajíčko, sůl a mouku smíchanou s kakaem.

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Pokud forma nemá dno, vypodložíme i pečicím papírem a vložíme těsto.

Z těsta vytvarujeme dno koláče a také vysoké okraje po obvodu formy. Troubu zapneme na 170 °C.

Nyní si připravíme náplň koláče. Do mísy připravíme tvarohy, zakysanou smetanu, vajíčka, mléko, cukr moučka, vanilkový cukr a vanilkový pudinkový prášek.

Polovinu těsta přelijeme do jiné misky a vmícháme do ní kakao. Náplň má být poměrně řídká, pokud použijete nízkotučný tvaroh, nařeďte ji trochou mléka.

Na připravené těsto ve formě střídavě naléváme (malou naběračkou nebo velkou lžící) do středu světlou a tmavou náplň, dokud je obě nespotřebujeme. Náplň se sama začne rozlévat po celé ploše.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 90 minut, dle velikosti formy. Pokud by koláč začal hnědnout a ještě zbývalo více času do konce pečení, přikryjeme jej alobalem a dopečeme. Koláč je propečen, jakmile střed již není propadlý.

Tvarohový zebra koláč necháme úplně vychladnout na lince, tvarohová náplň lehce splaskne. Ozdobíme čerstvým ovocem a podáváme. Zbylý koláč skladujeme v lednici.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový zebra koláč

Zpět na recept