Vinná klobása v trojobalu

Příprava vinné klobásy nezabere moc času a chuťově nás překvapí.


3.927x
45 min
4×

Postup přípravy

Vinnou klobásu rozdělíme na díly asi 25 cm dlouhé. Každý z nich zamotáme do tvaru šnečka a napíchneme na zašpičatělou špejli nebo kovovou jehlu na špízy. „Šneky“ z klobásy obalíme v hladké mouce, potom v rozkvedlaném vajíčku, nakonec ve strouhance. Obalené je smažíme na másle, či oleji, z obou stran, dokud není obal ze strouhanky růžový a křupavý. Vinnou klobásu v trojobalu podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Můžeme doplnit i uvařeným kysaným zelím.

Symbol slunovratu na štědrovečerní tabuli: Vinná klobása na 5 způsobů

Tradiční vinná klobása se dostala na vánoční tabuli jako symbol slunovratu. Vyrábí se z vepřového, někdy i hovězího masa, dříve se místo hovězího používalo spíš telecí. Maso se jemně umele, přidají se rohlíky namočené v mléce, bílé víno a na chuť muškátový květ a citrónová kůra. Štědrovečerní pochoutka, která si stále častěji získává své příznivce a na slavnostně prostřené tabuli se jistě ujme některý z našich vybraných receptů.

Symbol

Domácí výroba uzenin: Připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

K uzení nestačí jen dobrá udírna, je nutné znát některé zásady a postupy, které nám zajistí kvalitní výsledek - chuťově výbornou uzeninu. Na co si dát při přípravě uzenin pozor? A jak připravit tu nejlepší chalupářskou klobásu, uzenou šunku nebo slaninu?

Domácí

user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vinná klobása v trojobalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena