Vinná klobása

Recept na vynikající vinnou klobásu, která z vás učiní hvězdu na každé párty.


4.585x
60 min

Postup přípravy

Vepřové a kuřecí maso dvakrát nameleme mlýnkem na jemno i s rohlíky máčenými v mléce a poté směs okořeníme, nastrouháme do ní citronovou kůru a zalijeme vychlazeným bílým vínem. V kuchyňském robotovi veškeré ingredience řádně prokutrujeme, tak aby vznikla zcela jemná konzistentní hmota - tzv. fáš.

Pomocí mlýnku a nástavce plníme skopové střívko do požadované délky, tak abychom vytvořili jednotlivé nožky vinných klobás, nebo stáčíme do šneka a jednotlivé porce spojujeme pomocí špejlí.

Vinné klobásy můžeme grilovat, smažit nebo zapékat v troubě.

Vinnou klobásu můžeme podávat se zeleninou, čerstvým pečivem, opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vinná klobása

Zpět na recept