Vaření.czReceptyVepřový nebo kuřecí Ondráš

Vepřový nebo kuřecí Ondráš

Osvědčený recept na chutně připravené maso vhodné k obědu i večeři.


4.012x
75 min

Ingredience

4 ksvepřová pečeně bez kosti

podle chuti

česnek
sůl
majoránka
grilovací koření
mletý černý pepř

podle potřeby

olej
mouka

směs

2 ksvejce
5 ksbrambory

Postup přípravy

Vepřové nebo kuřecí maso omyjeme a jemně klouby naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením. Na pánvi rozpálíme olej, maso zprudka z obou stran osmahneme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Mezitím si připravíme bramborákové těsto, tedy těsto na klasický bramborák. Velké brambory oloupeme, opláchneme a omyjeme. Na struhadle brambory nastrouháme, vmícháme mouku, vejce a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme majoránku a necháme v lednici chvilku odstát. Jakmile máme maso hotové, vyjmeme z pánve, kterou odstraníme. Na další pánvi rozpálíme olej a naběračkou klademe bramborákové těsto ve výšce cca 1 cm. Jakmile okraje těsta začnou zlátnout, vložíme do středu placky plátek masa, přitlačíme a přikryjeme opět těstem. Okraje těsta přitisknutím spojíme, aby maso nevypadlo a celého Ondráše obrátíme. Nadzvednutím zkontrolujeme stav druhé vrstvy těsta. Stejně postupujeme u všech plátků masa. Vepřový nebo kuřecí Ondráš podáváme se zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový nebo kuřecí Ondráš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena