4 ks | cibule | |
1 kg | vepřový bůček | |
1 l | černé pivo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
10 paliček | česnek | |
1 špetka | sůl | |
1 lžíce | majoránka | |
2 lžičky | drcený kmín |
Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme na plech. Maso omyjeme pod tekoucí vodou od případných nečistot a řádně jej nasolíme ze všech stran. Vepřové maso položíme na nakrájenou cibuli, posypeme drceným kmínem a oloupeme si česnek. Když je česnek už čistý, rozdrtíme ho nožem a pokládáme po povrchu masa. Celé podlijeme půl litrem černého piva tak, abychom nespláchli koření z masa na plech. Případně můžeme přilít i trochu vody. Vepřový bůček na černém pivu pečeme v předehřáté troubě zvolna při 180° - 200 °C asi 75 minut a občas podléváme. Když je bůček hotový, vyndáme ho z trouby a posypeme jemně drcenou majoránkou. Bůček necháme ještě chvilku dojít ve vypnuté troubě. Vepřový bůček na černém pivu podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se zaručené podaří a bude vonět až k sousedům.
Autor:Libuška Chroncová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena