Vaření.czReceptyVelký kefírový chleba z domácí pekárny

Velký kefírový chleba z domácí pekárny

Opravdu velký a nadýchaný kmínový chleba, který je zadělán kefírem.


4.530x
60 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
1 lžícesůl
600 mlkefír
1 lžícecukr krupice
320 ghladká mouka
1 lžícedrcený kmín
1 balíčeksušené droždí
1 lžičkacelý kmín
140 gžitná mouka
1-2 hrstělněná semínka
300 ggrahamová mouka

Postup přípravy

Do pekárny (použijeme velké hnětače) nalijeme kefír i olej, zasypeme veškerou moukou a kmínem. Na jednu stranu pekárny dáme sůl a na druhou cukr a droždí. Pekárnu zapneme na program KLASIK, velikost velký, barva střední. Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme do pekárny semínka. Mohou být i dýňová nebo slunečnicová. Těsto během kynutí vystoupí až nahoru, ale nemusíte se bát, nepřeteče. Upečený velký kefírový chleba z domácí pekárny necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Kefírový chleba je výborný ke grilovanému masu nebo klobáskám.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velký kefírový chleba z domácí pekárny

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena