Jahodový koláč s kefírem

Recept na rychlý jahodový koláč s kefírem. U nás se po něm vždy hned zapráší, kdo není u krájení, nemá.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Se špetkou soli ušleháme vejce do pěny. Do pěny přidáme cukr a znovu šleháme, až pěna zesvětlá. Přidáme kefír a vychladlé máslo a na malé otáčky zašleháme. Přisypeme mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto.

Vymažeme a vysypeme dortovou formu, do které rovnoměrně rozložíme jahody.
Těsto rovnoměrně nalijeme na jahody.

Jahodový koláč s kefírem pečeme při 180°C 40 - 60 minut dle trouby (zkoušíme špejlí).

Jahodový koláč necháme před podáváním vychladnout kvůli ovoci.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový koláč s kefírem

Zpět na recept