Vaření.czMagazínRecept na domácí knäckebrot krok za krokem

Recept na domácí knäckebrot krok za krokem

Recept na domácí knäckebrot krok za krokem

Vyzkoušejte recept na zdravý semínkový a krásně křupavý chlebík krok za krokem. Oproti jinému pečivu obsahuje méně kalorií a především méně lepku, ale je v něm hodně vlákniny. A tento je opravdu výborný!

1063×

1) Příprava surovin.

Na knäckebrot budeme potřebovat 80 g hladké špaldové mouky, 80 g ovesných vloček, 60 g lněných semínek, 60 g semínkové směsi, 300 ml vlažné vody a lžičku soli.

knackebrot

2) Do mísy nasypeme špaldovou mouku, přidáme vločky a lněná semínka. Zalijeme vodou a vařečkou zamícháme.

knackebrot

3) Tyčovým mixérem tuto směs rozmixujeme do hladka.

knackebrot

4) Do těsta přidáme sůl a semínkovou směs a promícháme.

knackebrot

5) Připravené těsto rovnoměrně rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech. Poté ještě posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 15- 20 minut.

kneckebrot

6) Po upečení nakrájíme knäckebrot na obdélníčky a necháme vychladnout.

kneckebrot

7) Hotový knäckebrot  podáváme jako zdravou svačinku například s oblíbenou pomazánkou a zeleninou.

knackebrot

Z uvedeného množství upečeme zhruba 10 ks vynikajících knäckebrotů.

Výdaje na suroviny vyjdou zhruba 80 Kč.

Přečtěte si také: 

Už žádné plýtvání! Jak využít starý chleba v kuchyni?

Každému občas doma nějaký ten kus chleba zbyde, ale pokud ho nenecháte v sáčku, kde zplesniví, ale třeba v bedýnce ve spižírně, kde jen vyschne a ztvrdne, můžete ho sice věnovat sousedům, kteří mají slepice, ale můžete ho také docela dobře zužitkovat v kuchyni.

Už

Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem

Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.

Recept

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena