Vaření.czReceptyJemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot

Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot

Recept na velmi oblíbený, jemný, plochý a křupavý švédský chléb připravený z žitné mouky bez kvásku.


2.542x
30 min
2×

Ingredience

těsto

0.5 lžícesůl
160 gmáslo
250 mlmléko
1.5 lžícecukr moučka
200 ghladká žitná mouka
200 ghrubá žitná mouka

Postup přípravy

Obě mouky prosejeme přes síto do mísy, přidáme cukr moučka a osolíme. Studeným mlékem zaděláme těsto, do kterého zapracujeme máslo. Vypracujeme na hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladničce. Těsto na knäckebrot potom vyválíme na jemně pomoučněné desce na obdélníkový plát o tloušťce 2 - 3 mm. Plát těsta hustě propícháme vidličkou. Těsto pokrájíme na obdélníky o velikosti 6 x 12 cm a obdélníky přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem. Knäckebrot pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut v závislosti od trouby do křupava a červeno-hnědé barvy. Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot můžeme po vychladnutí rovnou konzumovat.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena