Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot

Recept na velmi oblíbený, jemný, plochý a křupavý švédský chléb připravený z žitné mouky bez kvásku.


2.542x
30 min
2×

Postup přípravy

Obě mouky prosejeme přes síto do mísy, přidáme cukr moučka a osolíme. Studeným mlékem zaděláme těsto, do kterého zapracujeme máslo. Vypracujeme na hladké těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladničce.

Těsto na knäckebrot potom vyválíme na jemně pomoučněné desce na obdélníkový plát o tloušťce 2 - 3 mm. Plát těsta hustě propícháme vidličkou. Těsto pokrájíme na obdélníky o velikosti 6 x 12 cm a obdélníky přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem.

Knäckebrot pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 - 20 minut v závislosti od trouby do křupava a červeno-hnědé barvy.

Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot můžeme po vychladnutí rovnou konzumovat.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný křupavý švédsky chléb - Knäckebrot

Zpět na recept