Bezlepkové makové krekry

Snadný recept na slané křupavé pečivo. Není nad to, odpočinout si večer po práci nad dobrým vínem či čajem a slanou makovou dobrotou.


5.03x
35 min

Postup přípravy

Nejprve promícháme suché suroviny (mouky, cukr, sůl, mák, prášek do pečiva) a potom prohněteme s ostatními - vejce, máslo a smetana.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi hodinu. Těsto přitom chráníme před oschnutím.

Z těsta vyválíme co nejtenčí placku (maximálně 2 mm silnou), přeneseme na plech a vykrájíme tvary.

Krekry pečeme do křupava asi 20 minut při 170 °C.

Bezlepkové makové krekry podáváme podle chuti k různým příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové makové krekry

Zpět na recept