Recept na slané kmínové krekry, které se hodí na každou oslavu.
300 g | hladká mouka |
2 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) |
0.4 hrnku | voda |
1 lžíce | celý kmín |
1 lžička | sůl |
Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, vodu a sůl a uhněteme pevné těsto. Válečkem vyválíme na plát, posypeme kmínem a opět válečkem vyválíme, aby se do těsta zapracoval kmín. Poté vykrajovátkem vykrojíme čtverečky.
Takto připravené sušenky přendáme na pečící papír, pomažeme vlažnou vodou a posypeme solí. Kmínové krekry pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 - 15 minut, až jsou zlatavé.
Recept na silvestrovské sýrové krekry krok za krokem
Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové krekry z brynzy. Budete překvapeni, jak křehké mohou být.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena