Křehké sýrové krekry

Máte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto křehké sýrové krekry z brynzy.


2.33x
45 min

Postup přípravy

Máslo necháme dobře změknout, pak ho rozkrájíme na kousky, vložíme do mísy a přidáme žloutky a brynzu. Důkladně rozšleháme na hladkou a krémovitou konzistenci. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Vše důkladně zpracujeme na hladké a nelepivé těsto. Těsto rozválíme na podsypané desce na cca 0,5 cm vysoký plát a z něj vykrajujeme pomocí tvořítek různé tvary. Vykrájené sýrové tvary přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme bílkem. Na závěr posypeme semínky, solí, kořením - podle chuti. Sýrové krekry pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15 minut, dokud nejsou mírně zlatavé. Sýrové krekry podáváme jako slanou chuťovku při nejrůznějších oslavách, třeba těch silvestrovských. Chutnají dobře k pivu i vínu.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křehké sýrové krekry

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena