Kefírové lívance s ostružinami

Jemné nadýchané lívance udělají radost při každé příležitosti.


5.02x
35 min

Ingredience

1 lžícecukr
4 lžíceolej
1 špetkasůl
2 ksvejce
0.5 lkefír
2 lžícecukr moučka
1 lžícesoda
1 kelímekzakysaná smetana
0.5 hrnkupolohrubá mouka
1 skleniceostružinová marmeláda
1 hrstčerstvé ostružiny

Postup přípravy

V 1/2 litru kefíru rozšleháme dvě vejce, přidáme lžíci cukru, špetku soli, půl hrnku polohrubé mouky a nakonec lžíci jedlé sody. Vše důkladně promícháme.

Z jemného litého těsta, které vléváme do lívanečníku, připravujeme po obou stranách dozlatova upečené lívance.

Hotové lívance potřeme ostružinovou marmeládou, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Dozdobíme čerstvými ostružinami.

Palačinky versus lívance - co vede u vás?

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kefírové lívance s ostružinami

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena