Jednoduchý recept na skvělou Velikonoční roštěnou pečenou s bylinkové krustě.
sůl | |
2 lžíce | strouhanka |
1 svazek | petrželka |
1 svazek | tymián |
1 svazek | bazalka |
5 lžic | olivový olej |
1 lžíce | horčice |
800 g | roštěná |
mletý černý pepř |
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a řádně osolíme a opepříme. Bylinky očistíme, omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky, které posekáme najemno.
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso v něm zprudka orestujeme ze všech stran. Bylinky smícháme s horčicí s horčicí a strouhankou a směsí potřeme horní část masa. To dáme do pekáčku a pečeme asi 50 minut do růžova.
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou a brambory.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.