Velikonoční nádivka s kešu oříšky

Velikonoční masová nádivka s karotkou, řapíkatým celerem a kešu oříšky.


4.056x
90 min
2×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme potřebné ingredience. Kuřecí prsa očistíme a umeleme s uzeným masem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer oloupeme a jemně nasekáme. Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme smetanou. Oloupaný česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Zelené bylinky usekáme. Použijeme kopřivu, petrželku či pažitku.

Ve velké míse promícháme obě mletá masa se zeleninou a houskami namočenými ve smetaně. Přidáme jarní cibulky, česnek, bylinky a kešu oříšky. Masitou směs spojíme vejci a řádně prohněteme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Dvě chlebové formy vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Nádivku pečeme při 180 °C přibližně 60 minut.

Velikonoční nádivku se zeleninou a oříšky můžeme podávat za tepla například k pečené drůbeži nebo bramborám se špenátem. Výborně však chutná i jen tak za studena.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s kešu oříšky

Zpět na recept