Vaření.czReceptyVelikonoční nádivka s kešu oříšky

Velikonoční nádivka s kešu oříšky

Velikonoční masová nádivka s karotkou, řapíkatým celerem a kešu oříšky.


4.056x
90 min
2×

Ingredience

6-8 stroužkůčesnek
6 ksvejce
250 mlsmetana
2 kskarotka
4 kshouska
300 gkuřecí prsa
4 řapíkyřapíkatý celer
200 gmoravské uzené
150 gkešu oříšky
200 gjarní cibulka s natí
500 gmleté maso mix
250 ganglická slanina (dlouhé plátky)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
3 hrstějarní bylinky

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme potřebné ingredience. Kuřecí prsa očistíme a umeleme s uzeným masem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer oloupeme a jemně nasekáme. Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme smetanou. Oloupaný česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Zelené bylinky usekáme. Použijeme kopřivu, petrželku či pažitku. Ve velké míse promícháme obě mletá masa se zeleninou a houskami namočenými ve smetaně. Přidáme jarní cibulky, česnek, bylinky a kešu oříšky. Masitou směs spojíme vejci a řádně prohněteme. Podle chuti osolíme a opepříme. Dvě chlebové formy vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Nádivku pečeme při 180 °C přibližně 60 minut. Velikonoční nádivku se zeleninou a oříšky můžeme podávat za tepla například k pečené drůbeži nebo bramborám se špenátem. Výborně však chutná i jen tak za studena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s kešu oříšky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena