Vaření.czReceptyNádivka ze špenátových listů

Nádivka ze špenátových listů

Nádivku nemusíme dělat pouze na Velikonoce. Tuto nádivku ze špenátových listů si můžeme upéci opravdu kdykoliv. Čerstvému špenátu se v receptu sice nic nevyrovná, ale rozhodně nic nezkazíme, použijeme-li i špenát mražený.


3.97x
60 min

Ingredience

7 ksvejce
7 ksrohlík
500 gmražený listový špenát
200 ganglická slanina v celku

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový květ

podle potřeby

máslo
mléko

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Žloutky oddělíme od bílků a přidáme je k rohlíkům. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme kousek másla, na něm opečeme kostičky anglické slaniny a necháme vychladnout. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Rohlíky, žloutky, anglickou slaninu a rozmrazený špenát smícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, sůl, pepř a muškátový květ. Plech pokryjeme pečícím papírem a rovnoměrně na něj vylijeme směs na nádivku. Nádivku ze špenátových listů pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C, poté nakrájíme a podle chuti podáváme.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nádivka ze špenátových listů

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena