Vařená ryba - treska

Dietně a přesto skvěle připravená ryba - pouhým vařením.


3.189x
25 min
1×

Postup přípravy

Vodu nalijeme do hrnce a přidáme koření, cibuli, kopr i citronovou šťávu. Vše přivedeme k varu a několik minut povaříme.

Ryba by měla být kolem 1kilogramu. Pokud je třeba, rybu vykucháme a zbavíme šupin. Jestliže to není třeba, pouze rybu důkladně omyjeme pod studenou vodou. Připravenou rybu zbavíme hlavy, ocasu a ploutví a nakrájíme ji na podkovy.

Připravené plátky ryby vložíme do hrnce s kořením, přikryjeme poklicí a zmírníme plamen. Na mírném plameni vaříme rybu pouze několik minut, ale záleží na tloušťce podkov. Obvykle se vaří 5 - 8 minut.

Vařenou rybu opatrně vyjmeme a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařená ryba - treska

Zpět na recept