Recept na dobrou pomazánku na chlebíčky nebo jednohubky z vařených vajec a zeleniny. Díky pomazánkovému máslu je krásně krémová a opravdu povedená. Pro barvu a chuť můžeme přidat i čerstvé nasekané bylinky - petrželku, pažitku či libeček, případně nasekanou nať z jarní cibulky.
3 ks | vejce | |
1 ks | rajče | |
1 ks | kyselá okurka | |
3 lžíce | mražená zelenina | |
3 lžíce | pomazánkové máslo | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
tatarská omáčka |
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Klasika studené kuchyně: Vajíčková pomazánka vždycky mizí nejrychleji
Uvařit vejce a připravit z nich pomazánku je snadné a rychlé. Proto ji často podáváme k večeři i ve svačinách. Velkou parádu s ní uděláme vždy, když tzv. „nemáme doma nic k jídlu". Potěšíte s ní totiž většinu strávníků, pokud ne rovnou všechny. Co vajíčkové pomazánky patří? Čím ji můžeme obohatit, jak ji vylepšit a obejdete se bez majonézy? Všechny odpovědi máme.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.