Vajíčková pomazánka se zeleninou

Recept na dobrou pomazánku na chlebíčky nebo jednohubky z vařených vajec a zeleniny.


3.0930x
15 min

Postup přípravy

Zmraženou zeleninu propláchneme horkou vodou a krátce povaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Vejce nakrájíme na kostičky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky, stejně tak sterilovanou okurku.

Zeleninu dáme do mísy, přidáme vejce, vmícháme pomazánkové máslo a dobře promícháme. Podle chuti přidáme sůl, pepř, případně i lžíci tatarky.

Vajíčkovou pomazánku se zeleninou mažeme na pečivo, hodí se i na chlebíčky či jednohubky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčková pomazánka se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.