Vaječná knedlíková omeleta

Jídlo známé jako knedlíky s vejci zná určitě každý, ale většinou se jen míchají. Já si dělám toto jídlo jako OMELETU, která je ze stejných surovin.


5.05x
15 min

Postup přípravy

Nejdříve si nakrájíme knedlíky na malé kostky - cca 1 x 1 cm. Na pánev dáme rozehřát olej. Poté vložíme nakrájené kostičky knedlíků a necháme mírně osmahnout po všech stranách.

Mezitím dáme do sklenice, nebo hrnku dvě vejce a mléko, osolíme a vidličkou rozšleháme, až se nám vejce s mlékem spojí a udělají vaječnou emulzi.

Jakmile jsou knedlíky mírně osmahnuté, zalijeme knedlíky rozšlehanými vejci. Necháme na mírném ohni u plynového hořáku, nebo zeslabením teploty na elektrickém sporáku smažit tak, až je omeleta zespodu zabarvená dozlatova. Je třeba kontrolovat mírným pozvednutím naběračkou.

Potom na pánev přiklopíme talíř, přidržíme druhou rukou talíř na pánvi a omeletu překlopíme na talíř. Omeletu z talíře znovu položíme neosmaženou stranou zpět na pánev a necháme také osmažit dozlatova. A jídlo je hotové.

Omeletu přeneseme na talíř - dětem případně rozkrojíme na polovinu, nebo na čtvrtiny.
Jako přílohu můžeme podávat v zimě sterilované okurky, červenou řepu, jablka s křenem, nebo různé zeleninové saláty. V létě potom čerstvou zeleninu.
user-icon

autor janstrnadl


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná knedlíková omeleta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká