2 ks | vejce | |
3 ks | houskový knedlík | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
mléko |
Nejdříve si nakrájíme knedlíky na malé kostky - cca 1 x 1 cm. Na pánev dáme rozehřát olej. Poté vložíme nakrájené kostičky knedlíků a necháme mírně osmahnout po všech stranách. Mezitím dáme do sklenice, nebo hrnku dvě vejce a mléko, osolíme a vidličkou rozšleháme, až se nám vejce s mlékem spojí a udělají vaječnou emulzi. Jakmile jsou knedlíky mírně osmahnuté, zalijeme knedlíky rozšlehanými vejci. Necháme na mírném ohni u plynového hořáku, nebo zeslabením teploty na elektrickém sporáku smažit tak, až je omeleta zespodu zabarvená dozlatova. Je třeba kontrolovat mírným pozvednutím naběračkou. Potom na pánev přiklopíme talíř, přidržíme druhou rukou talíř na pánvi a omeletu překlopíme na talíř. Omeletu z talíře znovu položíme neosmaženou stranou zpět na pánev a necháme také osmažit dozlatova. A jídlo je hotové. Omeletu přeneseme na talíř - dětem případně rozkrojíme na polovinu, nebo na čtvrtiny. Jako přílohu můžeme podávat v zimě sterilované okurky, červenou řepu, jablka s křenem, nebo různé zeleninové saláty. V létě potom čerstvou zeleninu.
Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?
V jednoduchosti je krása, říká šéfkuchař restaurace La Gare Vladimír Honzák a ukazuje, jak snadné je připravit dokonalou vaječnou omeletu, když víte, jak na to.
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
Autor:janstrnadl
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena