Tyčinky s kmínem

Vyzkoušejte domácí kmínové tyčinky z kynutého těsta, které podáváme jako chuťovku a přílohu k nejrůznějším dipům, salátům a pomazánkám. Tyčinky určitě přivítáte na vašem silvestrovském stole.


4.312x
90 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme. Z droždí se špetkou cukru, vlahého mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vyběhnout.

Do středu prosáté mouky uděláme důlek, přidáme kvásek, sádlo, sůl, kmín a spolu s pivem zpracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na placku silnou asi 1/2 cm a rádýlkem nakrájíme na proužky (tyčinky). Tyčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 15 minut kynout.

Tyčinky s kmínem pečeme při 200 °C dorůžova a ještě horké potřeme rozpuštěným sádlem.

Vychladlé tyčinky s kmínem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu, ale i samotné jsou moc dobré.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tyčinky s kmínem

Zpět na recept