Tyčinky s kmínem

Vyzkoušejte domácí kmínové tyčinky z kynutého těsta, které podáváme jako chuťovku a přílohu k nejrůznějším dipům, salátům a pomazánkám. Tyčinky určitě přivítáte na vašem silvestrovském stole.


4.312x
90 min

Ingredience

1 špetkacukr
1 lžičkasůl
100 mlmléko
3 lžícesádlo
500 dlhladká mouka
1 lžičkadrcený kmín
200 mlsvětlé pivo
30 gčerstvé droždí

na potření

sádlo

Postup přípravy

Mouku prosejeme. Z droždí se špetkou cukru, vlahého mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vyběhnout. Do středu prosáté mouky uděláme důlek, přidáme kvásek, sádlo, sůl, kmín a spolu s pivem zpracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na placku silnou asi 1/2 cm a rádýlkem nakrájíme na proužky (tyčinky). Tyčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 15 minut kynout. Tyčinky s kmínem pečeme při 200 °C dorůžova a ještě horké potřeme rozpuštěným sádlem. Vychladlé tyčinky s kmínem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu, ale i samotné jsou moc dobré.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tyčinky s kmínem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena