Tvarohové placičky s rajčaty a sýrem

Tyto placičky se výborně hodí k červenému vínu jako chuťovka, ale můžeme je servírovat i jako předkrm ke slavnostním příležitostem.


3.059x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
6 lžicolej
sůl
6 lžicmléko
3 ksrajče
1 balíčekprášek do pečiva
1 svazečekbazalka
300 ghladká mouka
24 kspapírové košíčky
2 lžičkyprovensálské koření
150 gnetučný tvaroh
600 gsýr mozzarella

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

mletý bílý pepř

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme tvaroh, olej, mléko, ochutíme česnekem, solí, pepřem a provensálským kořením. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a vmícháme ji do tvarohové směsi. Vše důkladně prohněteme rukama.

Rajčata očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Mozzarellu necháme nejdříve okapat a pak stejně jako rajčata nakrájíme na plátky. Bazalku opereme, okapeme a otrháme lístečky.

Troubu si předehřejeme na 200 °C

Těsto si rozdělíme na 12 stejných dílků, ze kterých tvarujeme placičky. Těmi plníme vždy dva košíčky vložené do sebe. Těsto obložíme plátky sýra, rajčat a vložíme na 10 minut do předehřáté trouby. Potom vyjmeme plech, placičky ozdobíme lístky bazalky, ještě poklademe zbylým sýrem a opět 10 minut zapékáme.

Tvarohové placičky s rajčaty a sýrem podáváme horké.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohové placičky s rajčaty a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.