Tučné brambůrky

Příloha ke kuřecímu i vepřovému masu pro ty, kdo si nepotrpí na dietu, nebo jen taková mňamka pro fajnšmekry.


3.1101x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme mírně zchladit.

Mezitím nakrájíme cibulku a špek nebo anglickou slaninu na malé kostičky, asi půl centimetru. Osmažíme na trošce másla a přidáme cibulku.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme na pánev k cibulce a špeku. Osmažíme dozlatova. Poté na horké brambory nasypeme nastrouhaný sýr. Chvilku počkáme, aby se sýr rozpustil, a nakonec přelijeme troškou omáčky ze smetany nebo jogurtu, soli, pepře a grilovacího koření. Dochutíme podle potřeby.

Tučné brambůrky můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.
user-icon

autor Snezecka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tučné brambůrky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.