Domácí brambůrky

Výroba domácích brambůrek podle profesionálního kuchaře.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Na brambůrky použijeme brambory B (přílohové) s pěknou slupkou. Bramborové plátky uděláme škrabkou, nikoliv nožem. Plátky brambor dáme do misky s vodou a umyjeme škrob. Vodu vyměníme tolikrát, dokud nezůstane po bramborách voda průhledná. Brambůrky vysušíme za pomocí dvou čistých utěrek.

Rozpálíme olej a odstavíme z plotny. Do oleje dáme plátky brambor a necháme smažit, dokud nebudou krásně žluté a křupavé. Hotové brambůrky dáme do misky a posypeme solí nebo jiným kořením. Nyní jsou brambůrky hotové a můžeme je podávat. 

Foto: Uricharda.cz

 

Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte

Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.

Hermelín

Tapas - španělské chuťovky

Toužíte pohostit návštěvu něčím novým, neokoukaným? Inspirujte se Španělskem a vyměňte nudné chlebíčky a jednohubky za neotřelé tapas.

Tapas

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí brambůrky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena