Třený velikonoční beránek

Klasický velikonoční beránek.


4.6428x
60 min
68×

Ingredience

4 ksvejce
14 dkgmáslo
1 sklenkamléko
20 dkgcukr krupice
1 lžičkacitronová kůra
35 dkgpolohrubá mouka
1 kskypřící prášek do pečiva

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr utřeme s máslem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto lehce promícháme. Třené těsto rozetřeme do připravené formy. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme beránka z formy a necháme vychladnout. Třeného velikonočního beránka zdobíme podle fantazie.


Další recepty na velikonoční dobroty


Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem


K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.


Veganské


Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří


Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.


Velikonoční

user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třený velikonoční beránek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.