podle potřeby | ||
---|---|---|
česnek | ||
cibule | ||
kroupy | ||
sušené houby | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
petrželka | ||
tymián | ||
sádlo | ||
oregano | ||
mletý černý pepř |
Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
Symbol slunovratu na štědrovečerní tabuli: Vinná klobása na 5 způsobů
Tradiční vinná klobása se dostala na vánoční tabuli jako symbol slunovratu. Vyrábí se z vepřového, někdy i hovězího masa, dříve se místo hovězího používalo spíš telecí. Maso se jemně umele, přidají se rohlíky namočené v mléce, bílé víno a na chuť muškátový květ a citrónová kůra. Štědrovečerní pochoutka, která si stále častěji získává své příznivce a na slavnostně prostřené tabuli se jistě ujme některý z našich vybraných receptů.
Vánoční videorecept: Medové kornoutky jako sladká tečka štědrovečerní večeře
I když dáváte přednost klasice, štědrovečerní menu nemusí končit bramborovým salátem a smaženým kaprem. Dopřejte si sváteční dezert v podobě medových kornoutků s vanilkovým pudinkem a čokoládovou polevou.