Černý kuba

Houbový kuba nebo také černý kuba je staročeský recept často spojovaný s vánočními svátky, jako bezmasé jídlo.


3.08x
45 min

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do studené vody, scedíme a vymačkáme. Cibuli oloupeme, nasekáme a na rozpuštěném másle osmažíme do růžova. Krupky povaříme v osolené vodě.

K cibulce přidáme houby, osolíme, dochutíme kořením a dusíme. Nakonec přimícháme povařenou lámanku a česnek - případně dochutíme.

Pekáč vymažeme máslem a naplníme vzniklou směsí.Černého kubu zapečeme v předehřáté troubě na minimálně 180 stupňů.

Tip: Směs můžeme obohatit i uzeným nebo vařeným masem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Černý kuba

Zpět na recept