Pečené vepřové koleno a houbový kuba

Recept na tradiční skvělý pokrm.


3.06x
160 min

Postup přípravy

Příprava kolene


Koleno osolíme a okmínujeme nejlépe den předem, potřeme česnekem a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli, podlijeme pivem a pečeme, za občasného přelévání vypečenou šťávou, dozlatova. Kolena vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a provaříme minimálně 20 minut. Nakonec šťávu přecedíme a vmícháme do ní kostičku studeného másla a už nevaříme.


Příprava houbového kuby


Pro přípravu kuby používáme ingredience uvedené na přílohu. Kroupy propláchneme, den předem namočíme do studené vody. Následující den je osolíme, uvaříme doměkka a slijeme. Na sádle orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli s kmínem. Přidáme předem namočené a scezené sušené houby, kroupy, česnek a vše promícháme a krátce orestujeme. Přidáme majoránku a podlijeme lehce vývarem a necháme provařit do hustší směsi. Pečené vepřové koleno na talíři přelijeme šťávou a houbového kubu podáváme jako přílohu.


Vánoční videorecept: Houbový kuba podle šéfkuchaře restaurace Grand Cru


Houbový kuba v luxusním podání. Tenhle recept na tradiční vánoční pokrm podle šéfkuchaře Jana Punčocháře musíte vyzkoušet! Příprava není nijak náročná na čas a postačí opravdu jen pár ingrediencí.


Vánoční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové koleno a houbový kuba

Zpět na recept