Vaření.czReceptyTelecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Vynikající telecí svíčková v bylinkách.


4.324x
45 min
2×

Ingredience

3 lžíceolivový olej
hrubozrnná sůl
400 gtelecí svíčková

marináda

1 větvičkarozmarýn
2 větvičkymáta
2 lžícesójová omáčka
1 lžičkasezamový olej

Postup přípravy

Telecí svíčkovou odblaníme a necháme vcelku. Mátu a rozmarýn omyjeme, osušíme a nasekáme. Bylinky smícháme s hrubozrnnou solí, sezamovým olejem a sójovou omáčkou. Nedoporučuji dávat více sezamového oleje, spíše méně. Olej je hodně aromatický a přebije ostatní bylinky. V bylinkové směsi důkladně obalíme telecí svíčkovou. Důkladně si rozpálíme hrnec nebo pánev a vlijeme olivový olej. Do oleje vložíme telecí svíčkovou a ze všech stran ji zprudka ale důkladně osmažíme, aby se maso zatáhlo. Pak svíčkovou necháme ještě asi 7 minut restovat na mírnějším ohni. Připravíme si větší kus alobalu. Na alobal vložíme telecí na mátě a rozmarýnu a důkladně zabalíme. Telecí v alobalu zabalíme ještě do utěrky a necháme asi 10 minut odpočinout. Po 10 minutách alobal opatrně otevřeme, aby nám nevytekla šťáva. Z telecí svíčkové nakrájíme širší plátky. Pokud po prvním plátku vidíme, že je svíčková ještě syrová, dáme ji na 35 sekund do mikrovlny nebo ještě znovu na pánev. Telecí svíčkovou na mátě a rozmarýnu rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Skvělou přílohou je bramborová kaše s parmazánem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena