Nejlepší domácí tatarák z lososa všech dob. Recept rozhodně vyzkoušejte!
1 špetka | sůl |
0.5 ks | citron |
1 ks | šalotka |
200 g | losos |
1 špetka | mletý pepř |
1 lžíce | zakysaná smetana |
1 lžíce | sójová omáčka |
1 lžička | chilli omáčka |
2 špetky | italské bylinky |
1 ks | červená chilli paprička |
2 lžičky | wasabi |
podle potřeby | |
---|---|
chléb toustový | |
na ozdobu | |
čerstvé bylinky |
Z lososa sloupneme kůži. Rybu nasekáme na drobné kousky, můžeme ji i utřít nožem. Šalotku očistíme a nakrájíme na drobné kousky, stejně tak chilli papričku. Z citronu vymačkáme šťávu. Lososa nasypeme do misky, přidáme šalotku, chilli papričku, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, sojovou omáčku, chilli omáčku, nasekané italské bylinky a wasabi. Všechny suroviny na tatarák z lososa pořádné promícháme, dochutíme solí, pepřem a vložíme na chvíli do lednice. Mezitím upečeme tousty, ty pak šikmo rozkrojíme na trojúhelníky. Tatarák z lososa servírujeme pomocí tvořítka nebo jen tak od ruky, vedle položíme tousty a máme hotovo. Kdo chce, může na dekoraci použít čerstvé bylinky (pažitku, bazalku apod.).
Losos s květákem v bešamelové omáčce krok za krokem
Příprava tohoto zapékaného pokrmu je poměrně jednoduchá a rychlá. Hlavními surovinami je květák, filet lososa a vše spojí bešamelová omáčka vylepšená strouhaným sýrem. Recept krok za krokem.
Recept na tatarák z lososa krok za krokem
V jednoduchosti je krása, to platí i v kuchyni. Dnes si podle fotonávodu připravíme tataráček z lososa, na který budeme potřebovat jen pár ingrediencí. Pokrm můžeme podávat i jako slavnostní pohoštění pro hosty.
autor Sweet.Tess
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena