Sytá čočková polévka s uzeným masem

Recept na sytou polévku z čočky a uzeného masa, kterou můžeme servírovat jako hlavní chod, třeba k večeři.


5.010x
120 min

Ingredience

3 lžícemáslo
1 kscibule
2 ksmrkev
1 kspetržel
250 gčočka
1 ksbobkový list
10 kuličeknové koření
1 ksnasekaná cibule
4 lžícehladká mouka
0.3 ksmalý celer
3 stroužkyprolisovaný česnek
20 kuličekcelý černý pepř
300 guzená vepřová rolka

podle chuti

sůl
ocet
0.5 lžičkysušený tymián
mletý černý pepř

podle potřeby

2 lvoda

Postup přípravy

Čočku namočíme na 3 hodiny do studené vody. Mezitím z očištěného uzeného masa, kořenové zeleniny (celer, mrkev a petržel), 1 cibule a koření (bobkový list, nové koření a celý černý pepř) zvolna uvaříme vývar, který scedíme a měkké maso nakrájíme na drobné kousky.

Čočku zalijeme uzeným vývarem a zvolna uvaříme do poloměkka. Z másla,z druhé jemně nasekané cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Téměř měkkou čočku v uzeném vývaru zahustíme cibulovou jíškou a zvolna povaříme asi 15 až 20 minut. Pak polévku ochutíme tymiánem, mletým černým pepřem, prolisovaným česnekem a vše ještě krátce povaříme a podle potřeby dosolíme. Nakonec do polévky vmícháme na drobno nakrájené uzené maso, prohřejeme a můžeme servírovat.

Čočkovou polévku s uzeným vepřovým masem rozdělíme na porce a podáváme s pečivem. K ochucení polévky při podávání je vhodný i jablečný ocet podle chuti.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sytá čočková polévka s uzeným masem

Zpět na recept