Sýrové suflé

Recept na suflé, které zapékáme v malých mističkách a podáváme přímo v nich jako předkrm či chuťovku.


2.9805x
35 min

Ingredience

4 ksvejce
1 lžičkahořčice
200 ggouda
100 govčí sýr

podle chuti

řeřicha
majoránka
mletý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Goudu nastrouháme a ovčí sýr rozdrobíme, sýry v misce promícháme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

K sýrům přidáme žloutky, hořčici, majoránku a pepř. Řeřichu omyjeme a lístečky smícháme se sýrovou hmotou, na závěr vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Sýrovou směs naplníme do máslem vymazaných zapékacích mističek a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 20 minut.

Sýrové suflé ihned podáváme, chutná jako předkrm či chuťovka.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sýrové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.